– De individuelle samtaler tager afsæt i mange forskellige problematikker, og temaer. Sammen går vi på jagt i det som fylder for dig i hverdagen, jeg hjælper dig til at få øje på andre strategier, så du kan begynde at gøre mere at det som virker, og ikke fortsætte med handlinger som ikke virker. Jeg hjælper dig med at håndtere dine tanker, så de ikke fylder i en grad som ikke er hensigtsmæssigt for dig. Måske oplever du:
 • At problemet er ved at tage overhånd i dit liv.
 • At de strategier du har oparbejdet ikke længere virker, eller er begyndt at virke negativt.
 • At problemet går ud over dit forhold til andre.
 • At problemet får dig til at foretage nogle valg du ikke længere har lyst til.
 • At du ikke kan se en løsning på problemet, og dit liv mærkes lidt meningsløst.
Forandringer i livet gøres ikke kun ved, at du kommer og taler med mig. Forandringer sker først når du kobler den viden vi sammen finder, sammen med ændringer i hverdagen. Det kan være svært at ændre vaner og tanker, da de måske har fået lov til at sætte sig fast i dit liv og system over mange år. Det betyder også, at de måske ikke lige står til at ændre, efter bare en samtale. Det er individuelt hvordan et forløb foregår, måske har du fået andre og nye strategier ellerede efter et par gange, og måske tager det lidt længere tid.
Du vil næsten altid gå ud af døren med “lektier” for, da min erfaring siger mig, at det kan være nyttigt at have et bestemt focus punkt, som kan være med til at ændre problematikken.
I Samtalerne, arbejder vi på at tykne fundamentet, så du står stabilt, men det er mellem samtalerne dine nye strategier og forandringer former sig.
Som uddannet pædagog og psykoterapeut, har jeg en bred viden om relationer og reaktioner mellem mennesker. Det betyder at jeg gennem tiden har arbejdet med:
 • Depression, tristhed og manglende glæde og overskud.
 • Angst, panikangst, social angst og stressrelateret angst.
 • Stress, udbrændthed, overbelastninger, mobning.
 • Sorg over dødsfald
 • kriser, skilsmisse, arbejdsløshed, ufrivillig barnløshed, single livet, utroskab og andre livskriser.
 • Forandringer, måske har du et ønske om at leve livet på en anden måde, måske har du brug for at tro lidt mere på dig selv, og ikke lytte til stemmer som kommer i dine tanker, eller måske har du brug for at forstå dig selv og andre lidt bedre.
 • De indre stemmer, måske har du lyst til at få hjælp til at bokse med stemmer som fortæller dig at du ikke er god nok, pæn nok, ikke spændende nok, eller at du kæmper med stemmer som siger gør at du forsøger at  leve op til til udsagn som, du er dygtig, du er flot og du kan opnå alt du vil her i livet.
I min praksis oplever jeg ofte personer, som kommer med problematikker, som de har brugt rigtig lang tid på at tænke over. Der kommer mennesker som har så mange grublerier om hverdags ting, katastrofe ting, sexuelle ting, angst mm. at de føler at det fylder hele deres liv, de føler, at de ikke selv kan bestemme over tankerne, og de fylder alt for meget. Du har hver eneste dag tanker, du havde også tanker igår, og du vil blive ved med at have tanker – men du ER ikke dine tanker. Hvis vi lavede et lille regnestykke over hvor mange timer vi bruger på de samme tanker, og de alligevel ikke ændrer noget ved problemet, kan det få os til at tænke, at vi ikke kan ændre noget ved problemet. Det er angst relaterede tanker, det er negative tanker om sig selv, og det kan være tanker om, hvad tænker andre mon om mig.
Vi bestemmer ikke selv over vores tanker, de kommer og går, men vi kan bestemme hvordan vi vil håndtere dem, og de kan være med til at ændre vores liv, men det kræver at vi gør noget ekstra når de dukker op.