Overgangen fra at være sammen som kærester til at blive forældre.

Det kan være svært at gå fra at leve sammen som kærester, til at blive forældre. Værdier og ens egen opvækst kommer til at fylde mere end før, og kontakten kan komme på prøve. 

Man kan komme til at tænke, om det mon var den rigtige jeg valgte som partner, og far eller mor til mit barn. 

Man kan komme til få øje på,  at det som man egentlig blev så forelsket i, ved den anden, er det som kan give anledning til konflikt. 

Hverdagen bliver mere presset, og konflikter kan ende med, at kontakten bliver mindre.  Magtkampene kommer, og det følelsesmæssig overskud man havde da vi bare var to, er svær at få øje på. Vi oplever skænderier, som kommer af, at vi ikke længere har tid til os selv og hinanden, og måden vi taler til hinanden på ændrer sig måske.

Hvordan udvikler vi os sammen, som forældre?

Nybagte forældre kan blive bange og nervøse for, om deres forhold kan holde distancen. De mangler overskud, og skænderierne tager måske til. Der kommer pludselig eksperter ind i deres liv, både i form af bedsteforældre, men også professionelle, og det kan være med til at skubbe til en lavine af  magtkampe og skænderier. 

Der skal være villighed til at ændre holdninger.

Alt er vendt på hovedet, og derfor er det vigtigt at prøve nye ting af, og i sidste ende at skabe nye og andre værdier sammen. Det er nu man kan gøre op med sin egen opvækst og opdragelse. Så  det er kun godt at der er magtkampe  i parforholdet. 

Metoden til bevare kontakten og det gode parforhold kan fx være at booke en tid hos hinanden, og begræns de hurtige skud fra hoften. Tænk på samtalen med din partner, som andre samtaler hvor der er noget på spil, og hvor du derfor forbereder dig, og giver din partner mulighed for at forberede sig, vær omhyggelig med hvordan du lytter og svarer.

Kategorier: Parforholdet